„Аз имам няколко милиона в пет български банки. Моите пари не са в Корпоративна търговска банка и никога не са били.” Това заяви в предаването „Тази сутрин” бившият политик и бъдещ евродепутат Николай Бареков.

Въпреки че не пести крайно популистките си послания за „бедните хора”, той отново не призна каква заплата е получавал на ръководната си позиция в националната телевизия, от която започна и политическата му кариера. „Аз все пак съм бил изпълнителен директор, затова имам милиони. Няма значение колко ми е заплатата. С много работа се изкарват толкова пари, аз съм работил от 18-годишен досега”, похвали се Бареков.

След като месеци наред отклоняваше въпросите за възнагрждението си, като твърдеше, че единствен е свалил банковата тайна от финансите си и фактите могат да се проверят, а после се оказа, че никога не е правил финансовото си състояние публично достояние, сега той уточни, че банковата му тайна е „вдигната пред НАП”.

Николай Бареков продължава да отрича връзката си с вече разпадналия се тандем между Цветан Василев и Делян Пеевски. В екслузивното си интервю банкерът призна, че КТБ е финансирала покупката на медийната група на майката на депутата от ДПС Ирена Кръстева. Той разкри също, че при напускането на TV7 Николай Бареков е получил „един бонус”, за да се развали договорът му.

„Никога Василев, докато аз съм бил изпълнителен директор, не е бил собственик на телевизията. С днешна дата ТВ7 дължи на моята компания милиони. Не е споснорирал риалити шоуто „България без цензура”. Това е непремерено изказване, не искам да го квалифицирам като лъжливо”, коментира Бареков в студиото на „Тази сутрин”.

„Познавам Пеевски като лидер на младежкото НДСВ, като депутат от ДПС съм го виждал 1-2 пъти”, допълни той. „Радвам се на този скандал, защото съм единствения печеливш от него – стана ясно, че нямам нищо общо нито с Василев, нито с Пеевски”, заяви още той.

Бареков настоя също, че „като журналист” е задавал въпроси за държавните пари в КТБ. „Аз като журналист съм питал Борисов, когато беше премиер, помните – тогава темата за парите на държавните предприятия беше актуална”, заяви Бареков, чието отношение към лидера на ГЕРБ през годините е повече от променливо.

Николай Бареков разказа и своята версия за жребия за датата за предсрочни избори и отправи призиви към политиците за успокояване на ситуацията с банковата система „заради хората”. Тях можете да видите във видеото.