Оставката на един министър означава още доста месеци, поне половин година, министерството да не работи добре. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка с изказванията, че тя трябва да подаде оставка.

На въпрос дали има някакво основание да бъде поискана нейната оставка, тя отговори: „Сигурно всеки може да си намери някакво основание да си каже каквото иска. Въпросът е кой каква отговорност носи за държавата и какво очаква от това”.

Атаката към МВР е атака към сигурността, каза по-рано тя по време на парламентарния блицконтрол.

Това, което се случва, е грозно и неприятно. Спекулациите, които се правят, са политически мотивирани и са свързани с интереси, които искат да дестабилизират. Има кръгове, които имат интерес МВР да не работи, посочи Бъчварова и допълни, че именно те са авторите на тези атаки.

В последните дни има поредица от спекулации от много страни. Те демотивират системата и служителите. Създават у хората доста преувеличено усещане, че не можем да се справим. Няма да позволя тези опити за дестабилизация, категорична беше Бъчварова.

МВР има мотив бързо да разкрие убийствата, посочи още тя в отговор на въпрос по повод на разстрелите на Веселин Стоименов и Александър Антов.

„Обективно погледнато, имаме два последователни дни две тежки убийства, но като цяло статистиката показва друго. А мисля, че те се използват за повод за тези атаки. Ние работим по тях и ако някой иска да ги разкрием, няма да се държи по този начин”, обясни тя пред журналисти.