Бойко Борисов има безспорни лидерски качества, добър човек е, благороден е и политическото му поведение го доказва. С тези суперлативи бившият здравен министър Десислава Атанасова описа пред bTV лидерът на ГЕРБ.

Тя разкритикува медиите, че след обсъждането на Закона за НЗОК в парламента са обърнали внимание само на словесната й схватка със зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова.

Десислава Атанасова се обърна към Манолова с думите: „Потвърдихте впечатленията ми, че не разбирате нищо от здравеопазване, но не разбирате и от право. Може би в обучението ви в Москва сте се ограничили в изучаване на манифеста на комунистическата партия. Силно се надявам поне да сте прочела „Престъпление и наказание” на Достоевски”. „Чела съм „Престъпление и наказание”, чела съм и „Идиот”, беше реакцията на Мая Манолова.

Атанасова коментира, че главният герой в „Идиот” – княз Мишкин е положителен персонаж. Именно неговите качества я подтикнаха да похвали и лидера на ГЕРБ. Атанасова каза още, че представители на управляващите издават нечленоразделни звуци, подобни на съскане, при всяка нейна поява на парламентарната трибуна. Такова било отношението и към други депутати от ГЕРБ. Затова Атанасова сравнила НС с терариум.

Бившият здравен шеф призна, че мъжът й Красимир е печелил обществени поръчки за 2 млн. лв. Атанасова обаче поясни, че е декларирала неговите фирми в декларацията си за конфликт на интереси, и допълни, че той е участвал в обявените конкурси преди тя да заеме ръководен пост в държавата.

Тя изтъкна, че лидерът на БСП Сергей Станишев пропусна да обяви декларацията си пред Сметната палата. Антикорупционната комисия в НС, която Волен Сидеров оглавява, погна Десислава Атанасова. Самата тя подчерта, че ще й е интересно дали лидерът на „Атака” ще се самосезира и по отношение на Станишев.