Заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов и 2/3 от депутатите от партията внесоха в централата на Европейската народна партия сигнал, с който искат извинение от Дорис Пак, че ги е нарекла ксенофобска партия. По-рано този месец тя определи "Атака" като "расистка и антиевропейска" политическа организация. Сигналът беше пуснат в пощенската кутия на ЕНП. Заедно с него беше пуснат и планът „Сидеров”.

Според Чуколов евродепутатите са жертва на манипулация по отношение на националистите и внесе уточнението, че „Атака” е „родолюбива партия, която иска нещата в България да се развиват по по-благоприятен начин”.

Той уточни, че председателят на "Атака" Волен Сидеров е в Брюксел, но отсъства от проявата пред ЕНП, тъй като има други важни срещи. Чуколов нарече случващото се в българския парламент „цирк” и каза, че „Атака” няма да участва в такъв цирк. Той обясни, че цялата парламентарна група е в Брюксел, защото имат важни срещи, но не каза с кого. По думите му – виновник да няма дебати по вота на недоверие, са ГЕРБ.