Вместо да защитят отхвърления си проект, предвиждащ 5 г. затвор за публична демонстрация на хомосексуалност, депутатите от „Атака” Деница Гаджева и Илиян Тодоров се впуснаха в търсене на сходства и правене на паралели между еднополовата любов, кръвосмешението, зоофилията и т.н.

Въпреки че не успяха да уточнят какво точно е демонстрация на хомосексуалност с мотива, че в проекта им е описано, народните представители заявиха, че ще вкарат предложение да се налага глоба 5-10 хил. лв. на демонстриращите хомосексуалност по закона за шествията и митингите. Според Деница Гаджева ставало дума за гей парада, зад който стояла идеята нормалността да стане патология. „Инцестът ни притеснява”, сподели Гаджева, според която кръвосмешението е закономерна последица от хомосексуализма.

На друго мнение бяха финансистът Веселин Желязков и студентката Гергана Гиздина, въпреки че трудно успяваха да вземат думата. Аргументи като този, че демографският проблем на България се корени много по-дълбоко, гей хората имат един ден в година, в който не крият сексуалността си, както и че от проекта на „Атака” не става ясно кое е демонстрация и кое – не, не бяха чути.

Според депутатът от „Атака” Илиян Тодоров ставало дума за градация - гей паради, гей бракове, а после и осиновяване на деца от страна на гей двойки. „Навсякъде почва така”, мотивира се той и декларира, че от партията са „против изродщините на Европа”. Той настоя, че гей паради не трябва да има, защото пречат на „нормалните” хора. Споменато беше и тривиалното питане „как да обясня на детето си, че някой е гей”, без да се взема предвид, че кой какво и как обяснява на детето си е негов личен проблем и грижа.

„Вие искате различните да са отделени, да живеем под похлупак”, заяви Гергана Гиздина. Гаджева я „закова” с аргумента, че гей хората по-лесно си намират работа, въпреки че не стана ясно кой, и къде точно в автобиографията си споменава сексуалната си ориентация. Според Гаджева при гласуването на проекта на „Атака” си проличало кой в парламента е хомосексуалист и кой – не.

След като показаха картинки с деца гейове, за които се твърди, че са от западни учебници, депутатите от „Атака” призоваха „да не приемаме лудостта и болестта за норма”, както и промиването на детски мозъци. На няколко пъти беше повторена опасността от инцест, ако хомосексуализмът се демонстрира публично. Илиян Тодоров гордо обобщи, че ако отхвърлянето на „педерастията” на САЩ и Европа ни прави задръстени, то по-добре било да сме задръстени.