Заемът отсъства от темите за консултациите. Консултациите са PR акция и не виждаме защо да участваме. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров, цитиран от БГНЕС.

"Не виждам логика президентът, който е представителна фигура, да консултира нещо с парламентарните партии. В темите за консултациите президентът предлага референдум, реформи, международна и регионална сигурност, отбрана и въоръжени сили, криза и природни бедствия", каза Сидеров.

Той подчерта, че с Плевнелиев имат „диаметрално противоположни виждания за политиката”, но освен това е „изключително опасен за България на поста президент”. Лидерът на „Атака” повтори своите обвинения към държавния глава – че тайно се е срещала с шефа на EVN, че е заявил в интервю, че е от ГЕРБ и че не си е дал имунитета.

"Плевнелиев говори опасни за страната неща - каза, че Русия е опасна и ни заплашва; каза, че иска повече НАТО. Ние правим инициатива за излизане от НАТО и ще предложим подписка в парламента. Смятаме, че много българи ще се присъединят към нея", посочи Сидеров.

„Атака” настоява да има предсрочни президентски избори, за да можело в президентското кресло да се настани човек, който разсъждава държавнически и стратегически, а не е „кукла на конци на американското посолство”. Сидеров обяви, че би участвал в президентското състезание.