Незабавно освобождаване на Волен Сидеров от председателския пост в Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарната етика искат от Съюза на артистите в България в декларация, цитирана от БТА.

„Заемането на поста от тази личност противоречи на самата същност на комисията и дискредитира Народното събрание,” посочват от организацията.

В документа са изредени „всички, станали обект на агресията и обидите на Волен Сидеров”: Лора Крумова, Теодор Ангелов, Мария Цветкова, Димитър Патарински, Мария Игнатова, Магърдич Халваджиян, хората от протестите и полицаите, опазващи обществения ред.

„Ние, професионалната организация на всички гилдии на сценичните изкуства, заявяваме категорично, че няма да позволим на никого, дори и на „народен представител", да унижава достойнството, да уронва престижа и авторитета на творците и на всички български граждани,” категорични са от Съюза на артистите.

Според организацията грубото отношение на Волен Сидеров към представители на различни професии заслужава наказание, а прикриването зад депутатския му имунитет е „скандална и недопустима злоупотребата” с това право на народния представител.

В заключение от Съюза на артистите призовават всички институции в държавата да реагират съобразно правомощията си и да назначат проверки.