Бойко Борисов не сгреши с подаването на оставка след президентските избори по отношение на собствената си персона и собствената си партия. Той отказваше повече да изглежда управляващ в общественото пространство, в което е видимо, че има негативно отношение към него. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV политическият анализатор Арман Бабикян.

Според анализатора оттеглянето на Борисов му дава комфортна позиция не като управляващ, а като опозиция, за да стартира по-добре към следващите избори.

Борисов иска да избяга от отговорнoстта максимално бързо. Това, че за държавата е лошо и е дестабилизация, не го интересува, посочи Бабикян.

Недосегаеми не трябва да има независимо от техния пост или длъжност. Важно е обвиненията да бъдат подкрепени със солиден доказателствен материал и да издържат в съда, каза в предаването юристът Любомир Талев във връзка с виканите на разпити министри в оставка.   

Според него е възможно да имаме две служебни правителства, ако новоизбраният държавен глава ген. Румен Радев реши също да назначи свой служебен кабинет.

Той уточни, че Радев не е длъжен да насрочи избори още в първия ден от встъпването си в длъжност.

Вижте целия разговор от предаването: