Депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев определи като груба грешка на ГЕРБ обвързването на президентските избори с предсрочен парламентарен вот.

„Сега като мажоритарно са изгубили, кметовете ще си подадат оставките и няма да си завършат мандатите ли”, попита той в предаването "Лице в лице" по bTV.

Тренчев призова да не бутаме държавата в криза всеки път, когато се е променила ситуацията.

Той изрази несъгласие с думите на премиера в оставка Бойко Борисов, че при всяко разколебаване на народа трябва да му върнеш властта. „Народът ти е дал ясен мандат да управляваш 4 години. Не може при всяко разколебаване да подаваш оставка и да дезертираш”, отбеляза Тренчев.

„Когато знаеш, че си на правия път, когато реформите предстои да бъдат завършени в някои сектори, трябва да кажеш: „Добре, стискаме зъби, може би пък народът не е толкова прав”, допълни той.

„Народът беше ли прав за референдума за брекзит? Самите те съжаляваха още на другия ден”, припомни депутатът от РБ.

Според него е някаква степен на популизъм да кажеш, че народът винаги знае най-добре.

По думите на Антони Тренчев е необходимо политическите сили в парламента да се успокоят. Див, необудан популизъм тресе всички, изтъкна той.

„Радан Кънев от 1 година прави себе си, партията си и нас за смях. Той тръгна в много лоша посока на конфронтация и на едно безкрайно шизофренно въртене с неясна посока и резултат”, посочи депутатът от РБ. Никой не е гонил Радан Кънев, той сам си тръгна, отбеляза Тренчев.

Според него няма да излезе нищо сериозно от заявения от Кънев нов десен проект. Доста съм скептичен, най-малкото не му излиза социологията, коментира Антони Тренчев.