От БСП се похвалиха, че ще зарадват с добри новини гражданите на Смолян, Силистра и Разград. На брифинг в парламента депутати от левицата посочиха, че с решения на правителството се изпълняват предизборните обещания за възстановяване на болницата в Девин, откриване отново на Родопския и на Силистренския драматичен театър, както и за запазване на Разградската филхармония.

Депутатът от БСП Антон Кутев покани бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на първото представление в Силистренския театър. "Това, което Борисов закриваше, ние го откриваме", отбеляза социалистът. "Всички бели, които направи Борисов, са поправими и се опитваме да ги поправяме", добави той.

Депутатът от Разград Татяна Буруджиева благодари за решението на Министерския съвет, с което се създава културен център с 3 сцени. По думите й това ще даде възможност Разградската филхармония не просто да съществува, а да има истински, сериозен оркестър. Тя не пропусна да отбележи, че „политиката на ГЕРБ е била тези оркестри да бъдат сведени до симфониети”. „Ще строим и стадион”, добави Буруджиева.

„Болницата в Девин вече работи по 11 пътеки, предстоят още договори с още здравни пътеки. Има справедливост за хората в трите общини Доспат, Борино и Девин”, включи се и социалистката Дора Янкова.