Министърът на туризма Николина Ангелкова  обяви в Пловдив, че се надява назначеният вече неин заместник-министър Бранимир Ботев да се оттегли.

Тя подчерта, че „той е запазил поста си само заради настояване на Валери Симеонов от Патриотичния фронт”.

Срещу Бранимир Ботев има подписана поредна декларация от 18 сдружения в туризма. Те го обвиняват в липса на средства в бранша от ЕС вече 15 месеца.

Той беше назначен на поста зам.-министър на икономиката с ресор „Туризъм” през юли 2013 г. след консултации с бранша и запази поста си в служебния кабинет на проф. Георги Близнашки.

„В последните 15 месеца се върнахме много назад и отговорност за това носи именно Бранимир Ботев”, заяви Любозар Фратев, председател на една от 18 браншови организации, подписали се под декларацията срещу назначението му на поста. 

„Не са усвоени европейски средства. Има опасност повече от 8 милиона да се изгубят. Законът, който беше приет на 26-и март 2013-а година, така и не стартира. Той започна една ревизия на закона, в резултат на което не се приеха нормативните актове”, подчерта той. 

Като потвърди наследените проблеми от предишното управление и изтъкна недоволството от назначението на Бранимир Ботев на голяма част от работещите в бранша, министър Ангелкова подчерта, че се надява той да се оттегли.