Съмнявам се Реформаторският блок да направи кабинет. Това обяви в предаването „Тази сутрин” депутатът от БСП Ангел Найденов, след като неговата партия върна вчера мандата за съставяне на правителство.

По думите на депутата преобладаващата част от парламентарните групи в 43-то Народно събрание смятат, че няма потенциал за съставяне на кабинет и няма смисъл да се губи време, а трябва да се върви към предсрочни парламентарни избори.

От БСП упрекват настоящия президент Росен Плевнелиев, че протака процедурата по връчване на мандати, както и правителството в оставка, че в последния момент обявява търгове и обществени поръчки за милиарди. Ударно се назначават хора в бордовете на държавни фирми, обяви червеният депутат.

На въпрос дали би приел пост в  евентуален служебен кабинет на новоизбрания президент Румен Радев той отговори, че БСП нито ще участва в служебен кабинет на Радев, нито му оказва натиск за съставянето на такъв.

Ангел Найденов, който беше военен министър в кабинета „Орешарски”, даде лоша оценка на работата на военния министър в оставка Николай Ненчев. Наличната техника се поддържа лошо и има много незаети щатни бройки, уточни Найденов.

Според него зад оставката на началника на отбраната Константин Попов вероятно се крие амбиция за политическа кариера.