Завършено е преразглеждането на плана за развитие на въоръжените сили, който е с хоризонт "2014 г.", съобщи на пресконференция в Перник министърът на отбраната Ангел Найденов.

По думите му вече е готов докладът с различни варианти от страна на Щаба на отбраната и развитието на въоръжените сили ще бъде една от темите, които ще бъдат гледани на предстоящото заседание на Съвета по отбраната, насрочен за следващата седмица.

Ангел Найденов отбеляза, че за първия пакет социални мерки - повишаването на парите за майчинство, целевата помощ и разширяването на достъпа до енергийни помощи, средства ще бъдат осигурени от резервите в бюджета. Министърът добави, че разчита много на митниците, полицията и ДАНС за пресичане на контрабандните канали и изсветляване на част от икономиката, за да се увеличат и постъпленията в приходната част на бюджета.

„Правителството се нуждае от време, предоставяне на минимални условия, за да работи, и да се реализират стъпките в посока на очакванията на хората и бизнеса”, каза още Ангел Найденов.