Ако отпадне забраната, ще агитирам на цигански език, където мога. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV депутатът от ДПС Александър Методиев – Бат Сали. 

"Ще си позволя да наруша закона и ще си понеса съответните санкции", призна той.

По думите му със забраната се отнема правото да получаваш информация на разбираем език. Той обаче разкри, че не говори много добре цигански, защото е израснал с българчета.

Има голям напредък в ограничаването на раждаемостта сред малолетните роми, изтъкна още Методиев.  Има вече и разбиране у младите хора, че не трябва да имат повече от 2-3 деца, за да могат да ги издържат, разясняваме този казус, допълни той. Депутатът от ДПС припомни, че още при избирането си е започнал такава кампания.

Това Народно събрание е изчерпано и животът му не трябва да бъде удължаван. Няма смисъл от продължаваща агония, смята още Методиев.

Според него големият процент от циганските гласове са за ДПС не защото самият Методиев е член на ДПС, а заради това, че партията отстоява интересите на циганския етнос.

„Твърдата ръка на почетния председател Ахмед Доган също е от сериозно значение. Той е единственият подготвен политик в нашата страна не само на национално, но и на европейско ниво”, изтъкна депутатът.