Координаторката на партия НФСБ в Костинброд Анелия Велева, която беше арестувана за трафик на хора, напуска партията. Ден, след като съдът я пусна на свобода заради съмнения, че е част от разбития канал за превоз на нелегални имигранти, тя е депозирала заявление за напускане на заемания пост и прекратяване на членството в политическата сила.

„Считам, че станах обект на негативна медийна кампания именно поради партийната ми обвързаност и заради участието на НФСБ в правителството”, пише Велева в заявлението, разпространено от партийния пресцентър.

Тя беше арестувана заедно с петима души на АМ „Тракия” при опит да превозят петима нелегални имигранти от турската граница към София. Според прокуратурата Велева и интимният й партньор са били в пилотния автомобил на трафикантите, който е трябвало да разузнава за полицейски постове по пътя.

Адвокатът на арестуваната заяви, че тя е била натопена, а съдията я извади от ареста с мотива, че двамата свидетелствали срещу нея разследващи полицаи са дали противоречиви показания и така няма категорични данни, че е участвала в престъпната група.

Случаят предизвика голям скандал заради силно антиимигрантската реторика на участващата във властта НФСБ.