Когато става въпрос за реформи в здравеопазването, пенсионната система или образованието, трябва да се търси надпартийна подкрепа. В същото време, предложените от д-р Петър Москов промени са без разчети и без ясно описание какво ще бъде свършено. Това заяви в студиото на „Лице в лице” депутатът от ДПС и бивш социален министър Хасан Аддемов.

„На всяко заседание министърът казва, че това ще стане с наредба (...) Как да подпишем празен чек?”, запита той.

По думите му сегашният солидарен модел не работи добре, но предложенията на Москов са „шамар” в лицето му, защото с разделянето на отделни пакети се появява хипотезата, при която пациентът хем се осигурява, хем или трябва да чака, или трябва да дава допълнителни средства за здравна застраховка, или трябва директно да си плаща на лекарите.

„Българската здравна система имаше едно-единствено предимство пред европейските – нямаше листа на чакащите”, отбеляза Хасан Адемов.

Според него, по-добре е да се работи за подобряване на сегашната система, вместо да се върви към изграждане на нещо ново и неясно.

По темата с посещениеto на делегация на ДПС при турския премиер Давутоглу, Адемов подчерта, че „няма никаква драма, така е поканата от премиера на Република Турция”. Ексминистърът беше категоричен, че лидерът на движението Лютви Местан и премиерът на южната ни съседка няма да разговарят за предстоящите избори.