През изминалата година, в която страната се управлява от правителството на Пламен Орешарски, 13 млрд. лева достигнали до 4 млн. българи под различна форма на подпомагане на техния живот и ежедневие. С тези думи председателят на Комисията по труда и социалната политика Корнелия Нинова започна своя отчет за дейността на комисията в на брифинг в кулоарите на Народното събрание. Тя определи годината като силна в областта на социалната политика.

Комисията по труда и социалната политика е провела 31 заседания, разгледани са 30 законопроекта на първо четене, 9 законопроекта на второ четене, 3 ратификации, 11 отчети, доклади и програми, проведени са 7 изслушвания на социалния министър и 3 срещи с представители на неправителствени организации и синдикати, отчете Нинова.

"Още през миналата година актуализирахме бюджета за социална политика с 40 млн. лева, с които допълнително стимулирахме социални дейности, а бюджетът за 2014 година е най-силният бюджет в социалната политика от 2000 година насам, както във финансово отношение, така и като групи хора, които са обхванати", подчерта кандидатът за лидерът на БСП.

Според Нинова 13 млрд. лева са стигнали до деца, млади семейства, безработни младежи, хора с увреждания, военноинвалиди и пострадали от войните, работещи, които не са получили обезщетение от фалирали фирми и други социални групи в България.

„Със съзнанието сме, че не сме изпълнили всички очаквания на хората, но сме и със самочувствие за добре свършената работа в областта на социалната политика", заяви Нинова.