10 години преди „Дондуков“ 2 и резиденция Бояна, Румен Радев е живеел в блок на военните в Пловдив. Мъж от блока и негов бивш подчинен в авиобаза „Граф Игнатиево“ го описва като „изключително коректен. Много интелигентен човек, човек, който държи на думата си“.

Снимка: bTV

В същия вход е живяла и Невяна Митева, която се кандидатира за вицепрезидент, но с дншения опонент на Радев – Анастас Герджиков. 

Всички на улица “Лафонтен" в Банкя познават своя съсед – лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. “Той се държи много добре с хората, постоянно поздравява. Много любезен и учтив. Винаги спира с колата, като мине – как сте добре ли сте? Нормален човек”, разказва Петър Петров.

Снимка: bTV

Повече от 20 години г-жа Борисова е съседка на г-н Борисов: “Последният път, когато ги видяхме, беше на Хелоуин, когато децата от Банкя се събират и ходят при него, много обичат да ходят при него и да го разпитват и се закачат с него, той е много любезен като съсед. Намира време да отдели малко внимание на обикновените хора“.

Снимка: bTV

В спокойния квартал „Изгрев“ живее кандидатът за президент Лозан Панов. И него съседите му го описват като усмихнат и любезен. “Много го уважаваме много го почитаме, той е едно цвете както се казва за нацията ни. Като комшия - чудесен, винаги доброжелателен да помогне”, описва го Соня Янакиева.

Снимка: bTV

В сърцето на София живее лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заедно със семейството си. „Като един джентълмен сутрин сам си изхвърля боклука Винаги отзивчив поздравява, няма някакво надменно чувство, примерно да е резервиран към останалите, да си мисли, че е нещо повече”, казва Румен Транков. Друг съсед припомня, че Петков е бил инициатор на това сградата да се изолира.

Снимка: bTV

В тих южен квартал на столицата от години заедно със съпруга си живее лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова. „Аз съм ги виждал на събрания на блока, нормални хора. Ако под добър съсед разбирате да си играем на федербал в училището всеки уикенд – не, не си играем федербал, но нямаме абсолютно никакви пререкания, абсолютно разбран човек“, казва съседът Цветомир Георгиев.

Снимка: bTV

Комшиите на лидера на БСП Корнелия Нинова имат различни впечатления за нея. Една от съседките я описва като „много земен човек“, докато друга отбелязва, че „тя жената тръгва да оправи държавата, нейната улица и махала не си е оправила“.

Снимка: bTV

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е живял в Овча Купел преди 7-8 години. Съсед го описва като „един затворен човек, с когото никой нямаше комуникация“.

Жилището на семейство Карадайъ сега е празно.