Политици изказаха съболезнования за смъртта на журналистката Нери Терзиева. Сред тях и президентът Румен Радев.

„Нери Терзиева посвети житейския и професионалния си път на защитата на справедливостта и на редица обществено значими каузи. С безспорния си авторитет не се колебаеше да застава на страната на истината и да се бори за нея“, заяви Радев.

„Нейният професионализъм и достойнство ще останат пример не само за многобройните ѝ възпитаници, но и за журналистическата гилдия. С тях тя оставя значима следа в българската журналистика и в цялото ни общество“, подчерта държавният глава.

„Отиде си Нери Терзиева. Отиде си от този свят, без да се оплаква и без да ни натоварва с многото здравословни проблеми, които имаше. Такава си беше Нери – винаги усмихната и готова да помогне на всеки“, каза президентът Петър Стоянов.

Терзиева, която почина на 70 години, е била прессекретар на президента Стоянов.

„Пред смъртта ѝ ние не успяхме да ѝ помогнем. Отиде си верен и дългогодишен съмишленик и незаменим приятел, на когото безрезервно съм разчитал и когото винаги съм ценял и обичал. Никой и нищо не могат да запълнят огромната загуба!“, казва още Стоянов.

Много политици и обществени лица изказаха своите съболезнования за загубата на Нери Терзиева. В Народното събрание с минута мълчание депутатите почетоха паметта ѝ.

„В днешния ден, за съжаление, ни напусна много уважаван и достоен човек, човек с ясна гражданска позиция, който е сред най-уважаваните и най-точните и справедливи журналисти – Нери Терзиева, моля да я почетем с едноминутно мълчание“, каза от парламентарната трибуна председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

Лидерът на ИТН Слави Трифонов също изрази съболезнования във "Фейсбук" и написа: "Познавам много хора от цял свят, не само от България. Просто такава ми е работата. Не, такава ми беше работата. И за много малко хора, които познавам, мога да кажа със сигурност, че са добри хора. Днес с огромна мъка на сърцето разбрах, че е починал един такъв човек. Нери Терзиева, ти беше не само добър човек, но и щедър, широкоскроен, умен и прекрасен човек. Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе вече те няма."