Полицията в Плевен работи по разкриването на убийство на малко дете, изчезнало още през ноември 2021 г., съобщиха разследващите на брифинг за медиите.

Сигналът за изчезнало дете е подаден от дядото на 23 ноември. Тогава става ясно, че детето, което е на по-малко от две години, е изчезнало от близо месец. Полицията обаче предприема мерки по издирването още цял месец по-късно – на 23 декември.

Започнати са проверки за този пропуск на полицията и защо издирването е започнало толкова късно, стана ясно на брифинга.

Дядото е подал сигнал и в Агенцията за социално подпомагане за изчезналото дете, като от там също са работили по случая.

В хода на разследването майката на детето прави самопризнания, че е умъртвила момичето и води полицията до място, където са открити фрагменти от тялото.

Според водещата версия престъплението е извършено още на 22 октомври. Мотивите остават неясни.

Данните до момента сочат, че семейството поддържа добри битови условия и за жертвата са полагани грижи. Детето е отглеждано от майката, която е полагала добри грижи за него, а бащата, който не е припознал момиченцето, е издържал семейството.

По случая са назначени различни експертизи, включително и съдебно-психиатрични.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!