В разгара на отпуските полицейски патрули ще ескортират шофьорите по пътя за Южното Черноморие. Извънредните мерки се предприемат заради серията тежки катастрофи към морето.

Снимка: bTV

Движението към курортите на юг вече е интензивно, затова и засиленият контрол започна още преди обяд. По целия път от Бургас до Китен и обратно успоредно с шофьорите в лявата лента ще се движат подвижни полицейски патрули.

Целта е да се облекчи движението и да се избегнат инцидентите, тъй като по трасето има и доста рискови участъци.

Снимка: bTV

В два последователни дни станаха две тежки катастрофи, с 13 пострадали, от които четири деца.

„Стартираме специализирана полицейска операция, с участието на „Пътна полиция” и районните управления по протежението на този маршрут, която ще има следните цели: Контрол на движението в този маршрут, наблюдение за рисково управление на автомобила, наблюдение за груби нарушения по време на движението от леки автомобили, товарни и мотоциклети, подаване на нарушителите на специални пунктове, където сме разположили също служители с маркирани автомобили, които да вземат отношение, ако това не може да се случи по време на движение", заяви ком. Неделчо Рачев -нач. Охранителна полиция – Бургас.

Снимка: bTV

Движението се очаква да остане натоварено и през почивните дни. Затова извънредните мерки ще продължат до неделя вечерта.