Открити са над 12 кг кокаин в лек автомобил. За това съобщават от пресцентъра на МВР.

Това е станало вчера на път Е-79, в района на пътен възел „Симитли“. Полицейски служители от ОДМВР-Благоевград спрели за проверка 53-годишния шофьор.

При извършена справка в масивите на МВР униформените установили, че мъжът е с множество криминални регистрации и е осъждан.

Водачът бил съпроводен в районното управление за тестване с техническо средство за употреба на наркотици. В колата – под задните седалки, полицейските служители открили изрязан отвор в пода. Там имало складирани правоъгълни пакети, обвити с прозрачно фолио.

Последвали процесуално-следствени действия при условията на неотложност. От колата са иззети 12 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество, което при направен полеви тест е реагирало на кокаин.

Общото тегло на наркотика е 12 699 грама.

С постановление на наблюдаващия прокурор 53-годишният мъж е привлечен в качеството си на обвиняем за притежание на високорисково наркотично вещество в големи размери с цел разпространение.

Престъпното деяние е извършено от него в условията на опасен рецидив.

Понастоящем той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за взимане на постоянна мярка за задържане.

Работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК продължава, под наблюдението на прокуратурата.