47-годишна IT специалистка беше обявена за издирване. Алена Щерк е изчезнала вчера и оттогава близките ѝ нямат връзка с нея.

Преди няколко дни за издирване беше обявен и бизнесмен, търгувал с криптовалута – Александър Алтънбашев.

Категорично между двата случая няма връзка. Общото е само, че и двамата изчезнали са IT специалисти. Докато при Алтънбашев се работи по версията, че е отвлечен. В случая с Щерк най-вероятно става въпрос за престъпление от битов характер. Заподозрян по информация на bTV е мъж, с когото е имала взаимоотношения преди време.

От дома на изчезналата жена в късния следобед вчера е задействан паник бутона. Екипът на СОТ обаче установява на място, че взлом няма. Около 20 ч. на телефон 112 близки на Алена Щерк съобщават, че тя е изчезнала.

Жената живее в Бояна, а автомобилът ѝ е открит в гаража. Няколко часа продължи огледа на полицията. Изчезналата жена е водила и курсове по латино танци. 

Според източници на bTV полицията издирва мъжа, с когото е живяла на семейни начала преди време. По неофициална информация той е чужденец. Проверява се дали е успял да напусне страната.

От IT специалиста Александър Алтънбашев няма следа вече шести ден. Основната версия е, че става въпрос за отвличане, свързано с бизнеса му с криптовалута.