Билборд на английски език, с който служителите на МВР смятаха да посрещнат евроделегатите у нас, беше свален вчера. Той се намираше до Националния стадион „Васил Левски” – на кръстовището на улица „Гурко” и булевард „Евлоги Георгиев” в столицата.

С него полицейският синдикат уведомява евроделегатите, че българските полицаи получават по-ниско възнаграждение от техните колеги в ЕС – основната им заплата е 340 евро.

От полицейския синдикат заявиха, че нямат представа каква е причината, тъй като поставянето е било платено за най-малко 2 седмици. Уведомени са от собственика на съоръжението, че плакатът ще бъде свален.

Синдикатът има договор за три билборда – до Националния стадион „Васил левски”, на ул. „Фритьоф Нансен” и бул. „Цариградско шосе”. Платили са около 200 евро на билборд.

На 11 януари – в деня на официалното откриване на европредседателството, полицаите излизат на протест с искане за 15-процентно увеличение на заплатите.

Те не са съгласни с увеличението, което е в сила от вчера. По думите на синдикалистите става въпрос за ръст от 55 лв. на заплатите на служителите на ВМР със средно образование и 30 лв. – за висшистите.

Вижте повече във видеото: