Среднощен купон с участието на полицаи се е провел в заведение край Сандански. Служителите на реда се събрали на празненство за раждането на бебе, без обаче да се спазят противоепидемичните мерки.

Частното парти е било в заведение в курортната местност Попина Лъка. Полицаите са решили да споделят на живо най-ключовите моменти от забавата във „Фейсбук“.

Снимка: btvnovinite.bg

В сигнал до bTV зрители се възмущават, че хората, които трябва да следят за спазването на мерките, ги нарушават.

Назначена е дисциплинарна проверка по случая. От РЗИ казват, че никой не им е подал сигнал за партито.

Партито с участието на полицаите е по хубав повод. Новородено в семейството на техен близък приятел – лесничей в горското стопанство в Сандански. Сред гостите са четирима служители на реда. Един от тях предава на живо в социалните мрежи. Според сигнала купонът продължил до 2:30 ч. през нощта.

Снимка: btvnovinite.bg

bTV показа кадрите на директора на РЗИ.

„Ако това е така, както казвате, заведение без хотел и е продължило с повече от 50% от капацитета на ресторанта след 22:00 ч. е абсолютно нарушение. Това, че са били полицаи или цивилни граждани, също няма някакво значение, всички трябва да спазват еднозначно заповедите на министъра на здравеопазването, за никой няма да има реверанси“, заяви д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ - Благоевград.

Снимка: btvnovinite.bg

В момента заведението, в което се е провел среднощният купон, е затворено. bTV потърси собственика по телефона, но без успех.

На кадрите от купона са разпознати четирима полицаи,повечето от „Охранителна полиция“ в Сандански. Директорът на областната дирекция спешно разпореди проверка.

Снимка: btvnovinite.bg

„По първоначални данни от кадри, разпространени в социалните мрежи, става видно, че е организирано и проведено събиране в нарушение на противоепидемичните мерки, на което са присъствали и служители на ОДМВР-Благоевград. За случая е уведомен директорът на РЗИ-Благоевград“, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Проверка разпоредиха и от Здравната инспекция.Ако се установи нарушение, заведението ще бъде затворено.

Обектът е регистриран като заведение за обществено хранене. Табела на вратата указва, че в момента работи само на гише.

Младият татко горски служител ще пише обяснение до своя началник, а след това ще стане ясно как ще бъде наказан. След приключването на проверката в МВР ще стане ясно какво ще се случи с полицаите, участвали в партито и как ще бъдат санкционирани. Ако се докаже, че има нарушения в заведението, собственикът ще бъде глобен.