Полетите от София до Скопие и Тирана са под въпрос, само два месеца след старта им.

Авиокомпанията води преговори с българската държава линията да бъде спонсорирана, каза македонският министър на външните работи.

От Министерството на транспорта увериха, че резервационната система на компанията е действаща, а от авиокомпанията не отговориха на нашите позвънявания.

На въпрос как ще коментира спрените продажби на билети външният министър на Северна Македония обясни, че се водят преговори българската страна да дотира линията.

„Република България пое ангажимент да спонсорира тази линия. Първата фаза беше да се види дали е комерсиална, а сега спирането, според моята информация, е  начало на процес на преговори между авиокомпанията и държавата за финансиране“, заяви Буяр Османи. 

Възстановяването на въздушната връзка между София и Скопие на 26 март беше първата конкретна стъпка след срещата на българския и македонския премиер на 18 януари в Северна Македония.

В началото на април два екипа на bTV направиха експеримент. Стоян Георгиев тръгна с кола от площада до катедралата "Св. Александър Невски" в София до зоопарка в Скопие, а Кристина Газиева пое със самолет. Колата пристигна 30 мин по-рано и пътуването беше в пъти по-евтино.

Според разписанието можем да летим два дни седмично до Скопие и Тирана.
Това е третият опит да бъде възстановен въздушният транспорт с югозападната ни съседка. През 2010 г. линията беше закрита поради нерентабилност. >

В съобщение до медиите от авиокомпания „Гъливер“ обявиха, че не планират спиране на редовната линия София-Скопие-София. За подобряване на удобството на пътниците авиокомпанията търси варианти за осигуряването на по-удобни часове за полетите, се посочва още в съобщението.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!