Висшият съдебен съвет не вижда основание да започне процедура по прекратяване на мандата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Искането за оставката на съдия номер едно беше изпратено днес от бившия състав на Съвета, който подкрепи Панов преди 6 години.

Искането им няма правна стойност, обясни говорителят на съвета Боян Магдалинчев. „Те искаха да бъде чуто от повече хора. Най-вероятно, това е съображението, което поискаха от ВСС – да се прочете техният апел. Съзнават, че решението си е на господин Панов. Господин Панов, може би, е време да преосмисли своята позиция“, коментира Магдалинчев.

По думите му, то е качено на стената на Висшия съдебен съвет от уважение към колегите, които са го написали.

„Аз подкрепям написаното от тях. Липсата на подписа ми не означава, че не го подкрепям, разбира се, разбрах за писмото от средствата за масова информация. Сега, въпросът дали трябва да се стигне до оставката на председателя на ВКС – не е въпрос на мой коментар, това е негово лично решение, както и решение на хората, от които зависи тази процедура. Аз вече не съм сред тях“, каза председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!