Избирателната активност е висока във Велико Търново. Още от началото на деня имаше проблеми с машините за гласуване, които трудно стартираха.

Появиха се сигнали за разминаване на имена и номера в списъците с преференциите в електронната бюлетина проследява жалба до РИК, която бе отнесена до ЦИК, а по-късно дойде и решението да бъде преустановено машинното гласуване в цялата Великотърновска област. Така 313 машини останаха неизползваеми.

136 карантинирани в областта бяха обслужени от подвижни екипи.

По списък подвижната 153-та избирателна секция имаше 16 адреса.

"Избрахме възможно най- далечния адрес да е първи, за да могат хората да имат време да се подготвят. Като 20-на минутки преди да сме на адреса се обаждахме", каза Георги Чукуров, шофьор на подвижната секция.

Снимка: bTV

Адресите в града са повече от селата.

"Към края сме на приключване на избирателния списък, който ни е подаден от община Велико Търново", каза Николай Марков, председател на 153 СИК.

Снимка: bTV

Последният адрес е на семейство, карантинирано от вторник. Ангажимент на комисията е да занесе урната и изборните материали до вратата на дома им.

"Според мен е важно всеки да упражни своя глас. Все пак ние трябва да предопределим действителността, която ни заобикаля и това е единственият начин да го направим като граждани", заяви Красимира Недялкова, Велико Търново.

Снимка: bTV

Членовете доброволно са избрали да обслужват карантинираните избиратели.

Още по обед урната беше запечатана.

Сигнали за нарушения при подвижните секции няма.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!