Екип на bTV Новините се срещна с човека, за когото всички говорят - уличния музикант, който получи аплодисментите на Анди Гарсия.

Владимир Илиев, по-известен в родния му град като Данго, привлече вниманието на актьора от "Кръстникът", докато в центъра на София по случайност изпълнява именно популярната мелодия от хитовия филм.

Владимир е от семейство на музиканти. Научава се да свири популярната мелодия от „Кръстникът“ в Испания, където живее повече от 10 години.

От 16-годишна възраст свири на кларинет, а от скоро и на саксофон. Всеки ден пътува десетки километри, за да стигне до София и да свири на улицата. Така той и синът му изкарват препитание за семейството.

Преди няколко дни, докато свири популярната мелодия, дори не подозира, че неговият слушател е Анди Гарсия - актьорът, който се превъплъщава в последния кръстник от култовата филмова трилогия.

„Свиря, идва човекът, аз не го познавам. Идва с преводач. Аз не го познавах кой е и като ми каза преводачът, аз се ударих по главата. Реших в началото, че ме лъже“, разказва Данго. 

Казва, че изборът на мелодия и срещата с Анди Гарсия е била съвсем случайна. „Човекът седна до мен, прегърна ме. Стана ми неудобно, засрамих се. Извади 100 лв. и ми остави. После още 10 евро ми остави в куфара“, разказва още Данго.

Всеки ден пътува десетки километри, за да стигне до София и да свири на улицата. Така той и синът му изкарват препитание за семейството.

"Кръстникът" излиза през 1972 г. Всички полудяват по музиката, дело на Нино Рота. Саундтракът дори е номиниран за "Оскар", но не го получава заради обвинения, че мелодията е ползвана и по-рано за друга пиеса. Награда за музика получава за вторият филм от поредицата. 

Данго разказва, че ще помни тази среща докато е жив и ще разказва за нея на внучката си, която е още на 5, но вече мечтае да свири на цигулка.