България се прекланя пред паметта на Апостола на свободата. Днес се навършват 148 години от гибелта на Васил Левски. В цялата страна българите сведоха глави пред делото на Дякона и тръгнаха по неговите стъпки.

Заради епидемията тази година нямаше официална церемония. Първите държавни мъже се обърнаха към народа с позиции в интернет.

Паметникът на Васил Левски в София бе отрупан с цветя и венци. Там се проведе и гвардейска церемония. Бе запален жертвен огън, а гвардейци поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола от името на институциите без присъствието на техни представители.

Да сведат глава пред саможертвения подвиг на Васил Левски се стекоха и малки, и големи. Те бяха посрещнати от почетен детски караул.

В очите на малката Дара Левски е герой. Признателността си запечатва в рисунка.

Пандемията отмени официалните речи пред паметника на Апостола, но политиците поднесоха цветя. Сред тях - Йорданка Фандъкова, Илияна Йотова и Цвета Караянчева.

Днес не е ден да свеждаме глава, пък написа в профила си във „Фейсбук“ президентът Румен Радев.

И той, и министър-председателят избраха социалните мрежи, за да почетат паметта на националния герой. Борисов сподели най-важния завет на Васил Левски: „Дела трябват, а не думи."

Признателност към делото на Апостола се отдаде и в страната. Десетки българи извървяха пътя на Дякона да Къкринското ханче, а в родния му град Карлово бяха отслужени света литургия и панихида.