Тази нощ е починала известната журналистка Нери Терзиева, научи bTV. Те била в болницата в Пловдив.

Тя е родена през 1952 г. Завършва телевизионна журналистика във Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“.

Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия.

Репортер и автор е в популярното икономическо предаване „За един милиард“, подготвяно от екипа на Телевизионен център-Пловдив. Основател и директор е на „Ефир 2“. В периода 1996-2002 г. Нери Терзиева беше прессекретар на президента Петър Стоянов. Терзиева е автор на сценария на филма „Откраднати очи“ посветен на „възродителния процес“ в България.

С минута мълчание депутатите почетоха паметта ѝ.

„В днешния ден, за съжаление, ни напусна много уважаван и достоен човек, човек с ясна гражданска позиция, който е сред най-уважаваните и най-точните и справедливи журналисти – Нери Терзиева, моля да я почетем с едноминутно мълчание“, каза от парламентарната трибуна председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

Лидерът на ИТН Слави Трифонов също изрази съболезнования във "Фейсбук" и написа: "Познавам много хора от цял свят, не само от България. Просто такава ми е работата. Не, такава ми беше работата. И за много малко хора, които познавам, мога да кажа със сигурност, че са добри хора. Днес с огромна мъка на сърцето разбрах, че е починал един такъв човек. Нери Терзиева, ти беше не само добър човек, но и щедър, широкоскроен, умен и прекрасен човек. Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе вече те няма."