Ева Михова, вдовица на покойния бизнесмен Михаил Михов - Бирата, е починала тази сутрин в реанимацията на Военномедицинска академия. Причината за смъртта й е последен стадий на цироза. Михова чакала за трансплантация на черен дроб от две години.

На 30 април Михова е приета по спешност в болницата. Лекарите обясниха, че цирозата предизвиква кръвоизливи в стомаха и в тежък стадий не се лекува.

Ева Михова е основателка на духовния център "Артеа", в който събира известни наши актьори, писатели, композитори и организира изложби, четения, концерти и пленери. Заедно със съпруга си беше шеф на баскетболния клуб „Черно море”.

Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата, беше намерен мъртъв на 30 март 2011 година в стая на хотел RIU в Правец. Смъртта му настъпила вследствие на остра коронарна недостатъчност, предизвикана от кръвоизлив, беше заключението на съдебните медици след аутопсията.

Михов беше собственик на пивоварна „Леденика” и президент на Федерацията по баскетбол. Името му беше замесено в скандала с изтеклите през януари в медиите записи на телефонни разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов. Тогава министър-председателят каза, че президентът Георги Първанов е потърсил съдействие от него по случая с бизнесмена и неправомерни действия на митниците спрямо него.