На 36 години почина мечокът Добри. Той беше бивша танцуваща мечка и един от най-старите обитатели в Парк за мечки Белица. 

„С натъжено сърце Ви информираме, че мечокът Добри вече не е сред нас“, написа фондация „Четири лапи“ във Фейсбук страницата си.

Мечокът Добри се беше оттеглил в бърлогата си миналия месец, но през последните зими той често излизаше от нея, за да се наслади на леки закуски между зимния сън. Този сезон, когато излезе от леговището си, първоначално изглеждаше добре, но скоро след това се скри отново. На следващата сутрин Добри бе намерен безжизнен близо до хралупата си, допълниха от фондацията. 

Добри беше спасен от екипа на Парка през 2003 г. Оттогава насам, въпреки че бе почти напълно сляп, той успя да изживее спокойно старините си.Дълго време той споделяше дома си с мечката Lady M. През последната година Добри живееше сам, поради напредналата си възраст, а също и заради уврежданията си. Гледачите неуморно полагаха ежедневни грижи за него. 

„Много скърбим, че загубихме прекрасния Добри, но се радваме, че той успя да прекара 20 чудесни години в Парк за мечки Белица, под нашите грижи, знаейки какво е чувството да бъдеш обичан“, написаха още от фондация „Четири лапи“.