Неизвестните, които са нападнали българин в Струга са нанесли побоя с бокс, а пострадалия се казва Бекир Кадриески и е съпредседател на дружеството Сдружение на българите в Македония „Шмето“ от македонска страна.

Това е поредното нападение през последните няколко месеца срещу македонски граждани с българско самосъзнание.

Нападението става посред бял ден, на улицата, разказват негови колеги.

„Моят колега е бил нападнат окло един часа от група хора. Държали са го да не може да мърда. Един от тях го е налагал с бокс по цялото тяло“, каза Живко Чакръкчиев, съпредседател на дружество „Шемето“ в Струга от българска страна.

По думите на Чакръкчиев нападателите не са каза ли защо го бият. Той подчерта, че Кадриески е бил наричан "мръсен българин".

Външното ни министерство коментира, че знае за случилото се и, че българският консул в Струга е изпратен да изясни дали случилото се е в резултат на престъпление от омраза.

Реакция имаше и от политическите партии. От ГЕРБ посочиха, че случилото се е опасен рецидив и ще настояват  по всички възможни международни канали престъплението да бъде щателно разследвано, а виновниците - наказани с цялата строгост на закона.

От ВМРО поискаха преговорите за членство на Северна Македония в Европейския съюз да бъдат замразени, докато не бъде спрян геноцидът над македонските българи.