Той е млад, красив и успешен. Казва, че жените се обръщат след него и това го кара да се чувства добре. Победителят в конкурса "Модел на света" Борислав Михов разказва пред Александра Кръстева за модата, неприличните предложения и професията инженер.

– Кога модата влезе в живота ти?

– От малък винаги е имало някакви шеги и подмятания "модел", "манекен" и т.н. Но първата ми фотосесия беше преди 4-5 години. Сам се реших да направя крачката, за да навляза в тези среди... След това лека полека започнах да пробвам тук-там, с някои от българските модни агенции започнах да комуникирам. Но първото по-сериозно беше миналата година, когато участвах в Мистър България.

– Ти всъщност стигаш до финала.
– Да, втори подгласник.


Към модния връх обаче го изтрелва първото място в конкурса "Модел на света".

– Имаше ли самочувствието, че ще спечелиш?
– Когато се боря за нещо, винаги отивам с тази нагласа – за победа. Вярвах в себе си и в крайна сметка се получи.

Лице и тяло като неговите не остават незабелязани не само на подиума.

– Ти получавал ли си странни предложения?
– Да, имал съм такива.

– Какви?
– Ами всички са били свързани със секс за пари.

– Каква сума се предлага в такива случаи?
– Най-високото ми предложение беше около 1000 паунда.

– Как отклоняваш такова предложение?
– Директно казвам не. Определено след като влязох в тези среди започнаха такива неприлични предложения от жени и от мъже.

– Това шокира ли те?
– Не, аз го очаквах. Знаех, че рано или късно такова нещо ще се случи.
– Това не ми допада, че много се претупват моралните ценности в този бизнес, но според мен това го има навсякъде, не само в модата.

– Защо подценяваме тази професия?
– Може би, защото отстрани погледнато хората си мислят, че ти просто слагаш някакви дрехи, усмихваш се и излизаш, правиш някакви крачки, връщаш се и всичко е това. Или отиваш, сядаш някъде, снимат те и си заминаваш. Хората не се опитват да вникнат малко по-сериозно колко много неща се влагат.

– Твоите най-смели мечти в тази област докъде стигат?
– На някое международно дефиле. Дали ще е в Милано, в Ню Йорк. Особено бих се радвал на нещо такова.

Зад красивото лице и тяло на Боби се крият изненади.

– Завърших Техническия университет във Варна и малко след това се преместих в София и започнах работа като тестов инженер на автомобилна електроника.

Професията ми е – ние създаваме технологиите в новите автомобили. Работим по проекти на автомобили, които ще излязат след 4-5 години. Така че създаваме бъдещите технологии в автомобилите.

– Рано или късно пред теб ще застане изборът дали да се занимаваш само с мода или само с инженерство, предполагам. Какво би избрал?

– Сега в момента съм си избрал моята професия. Работя си и се опитвам да съчетавам нещата заедно с модата. При нас мъжете е малко по-лесно, защото ние можем да станем и да бъдем модели до 40-50-60 години.

Не харесва в себе си липсата на увереност на подиума, но получава пълна подкрепа и от семейството, и от приятелите си.

– Има положително мнение за това, че едновременно мога да бъда хем умен в една много добра професия, хем да изглеждам добре и да съм хубав на подиума.