Днес ще бъде слънчево и почти тихо. Преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Топло за сезона  време с максимални температури между 9 и 14°, по-ниски в местата с мъгли.

 

 По Черноморието ще бъде слънчево и почти тихо с максимални температури от 10° до 12°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

 

 В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по билата -  силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 4°.

   В сряда покрай Дунав и на места в Горнотракийската низина ще има мъгли или ниска облачност и там дневните температури ще остават по-ниски. В припланинските райони ще е слънчево и отново по-топло от обичайното. Ще се появи вятър от юг-югозапад, по-късно през деня и през нощта срещу четвъртък ще се усили, особено в Източна България и на север от планините. От запад ще се заоблачи.

 В четвъртък и петък ще преобладава облачно време. През първия ден в източните райони вятърът ще е все още от юг и температурите ще са високи. На отделни места в страната, с по-голяма вероятност в Южна България, ще превали слаб дъжд, а в петък ще превали на повече места, отначало дъжд, който с усилване на вятъра от запад-северозапад, привечер и през нощта срещу събота в планинските райони и на места в Лудогорието, ще премине в сняг, но бързо ще спре. В събота ще е ветровито, облачността от запад временно ще се разкъса. Ще се понижат температурите и в Източна България, където все още е възможно да превалява, дъжд и сняг.