Днес ще бъде предимно слънчево,  със слаб западен вятър. Топло за сезона време с максимални температури между 20° и 25°.

 

 В  планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по билата – до умерен северозападен вятър. Максималната температура  на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 8°.

 

 През нощта ще е ясно, с минимални температури между 5° и 10°, по Черноморието – от 10° до 13°. Утре ще е предимно слънчево. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до умерен, в Дунавската равнина -  временно силен. Максималните температури ще са между 20° и 25°.

 

 В събота по-значителни увеличения на облачността ще има над източните и планинските райони, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще остане от северозапад, н още отслабне. Дневните температури ще се понижат с около 5°. В неделя и в началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево. Ще се затопля и максималните температури във вторник ще са между 18° и 23°. Вятърът ще стихне и в понеделник и вторник на места в низините сутрин ще се образува мъгла или инверсионна облачност.