Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-късно през деня, главно над Западна България, ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури - между 10° и 15°.

 

  В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 1°.

 

 През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. След полунощ в низините ще започнат да се образуват мъгли. Минимални температури - между 0° и 5°, на морския бряг - малко по-високи. Утре отново ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, главно над Западна България. През деня ще се появи юг-югозападен вятър и дневните температури ще се повишат, по-съществено в планинските райони. В западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина ще има мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там по-ниски – около 10°. В останалата част от страната -  максимални стойности между 13° и 18°.

 

 В събота ще духа слаб, в източните райони - умерен юг-югозападен вятър.  Облачността ще се увеличи, а след обяд от югозапад ще започнат валежи. В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух. През първата половина от деня валежите ще продължат, след обяд ще спират, като с понижението на температурите във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. В понеделник застудяването ще продължи, но вятърът ще отслабне, а във вторник в по-голямата част от страната ще стихне. Облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания, но само на отделни места ще превали слаб сняг.