Днес ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 9° и 14°.

 

  В планините ще е предимно слънчево. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 0°.

 

  И във вторник ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 11° и 16°. В сряда вятърът ще отслабне, ще има временни увеличения на облачността, а температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски.  В четвъртък вятърът ще се ориентира от югозапад, в Източна България ще се усили до умерен. Ще е предимно слънчево и сравнително топло с максимални температури около и над 10°. В петък ще започне увеличение на облачността, а по-късно през деня от запад ще завали дъжд. През нощта срещу събота валежи ще има на много места в страната. От северозапад ще нахлува студен въздух и дъждът ще преминава в сняг. В събота валежите бързо ще спрат. Ще е относително по-студено и ветровито, с променлива облачност.