Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районната прокуратура в Дупница и защитата на четирима подсъдими, извършили в съучастие кражба на пари от банкомат в Сапарева баня, съобщиха от прокуратурата.

Четиримата подсъдими са се признали за виновни за извършените от тях престъпления. На всеки от тях е определено наказание от по шест месеца „лишаване от свобода” при първоначален общ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

На 9 ноември миналата година, около 3.20 часа, трима мъже отнемат касета с 8700 лева от банкомата. Те се опитват да отнемат и други касети с над  17 000 лева, но не успяват поради намеса полицията.

Четвъртият подсъдим е участвал в престъпното деяние като помагач. Той осигурява кола, с която било извършено престъплението.

Кражбата била осъществена чрез взривяване на вратата на АТМ устройството на банка. Освен банкомата, унищожени били и други чужди движими вещи - фасадна витрина с врата, окачен таван, тапети, осветителни тела. Общата стойност на щетата възлиза на 21 280,58 лева.

За извършване на престъплението било използвано чуждо моторно превозно средство - лек автомобил „БМВ Х5”, което по-рано било откраднато от квартал „Овча купел” в София от собственика му. Крадците сложили на колата регистрационна табела, издадена за друго превозно средство. Подсъдимите причинили на чуждия автомобил повреди на стойност 2900 лева.