Секретарят на президента по антикорупционни въпроси Пламен Узунов няма да подаде оставка заради снимките, на които е маскиран като Хитлер. Това заяви той в интервю за bTV.

Скандалът става месец след като президентът призова да бъдат заклеймени опитите фашизмът да получи индулгенция със стара дата по повод снимките на чиновници от регионалното и военното ведомство в нацистки пози.

Президентският секретар заяви, че снимките са правени по време на маскарад и са представени манипулативно.

Те са отпреди 14 години от новогодишно парти с маски. Той ги е публикувал в личния си профил във "Фейсбук" с надпис над тях: "И Юда е на тази вечеря".

 „На това тържество сме 9 семейства с децата, посрещаме карнавално. Върху униформата, която нося, няма никакви отличителни белези, никакви знаци”, заяви Пламен Узунов.

Преди по-малко от месец по повод скандала с нацистките поздрави на заместник министъра на регионалното развитие и служител във военното министерство президентът заяви, че тези прояви трябва да се осъждат.

Днес от ГЕРБ критикуваха президента за проява на двоен стандарт.

"Попитайте ги защо нямат еднаква позиция по един и същи случай", заяви Цветан Цветанов.

Узунов твърди, че неговият случай е различен и цели дискредитирането му.

„Аз съм отговорен човек и ако извърша нарушение при и по повод неизпълнение на служебните си задължения, или извърша нещо неморално, по най-бързия начин ще подам своята оставка, за да не дискредитирам институцията, в която работя. Не смятам, че съм направил нещо нередно. Пак казвам, цели се аз да бъда дискредитиран и оттам президентът Радев”, каза Пламен Узунов.

От ГЕРБ припомниха, че заместник-министърът на регионалното развитие беше освободен заради същата проява. Служителят във военното ведомство обаче беше защитен от министъра на отбраната и запази поста си.