Разочарован съм не в личен план, а за страната. Това коментира пред журналисти Пламен Николов, който оттегли номинацията си за министър-председател в проектокабинета, излъчен с мандат на "Има такъв народ".

Николов е депозирал в деловодството на парламента писмо, с което оттегля съгласието си да бъде номиниран за министър-председател.

Разочаровахме хората, че не можахме да осъществим идеята да направим единение, както е написано на тази сграда, точно когато е най-нужно на нашата страна, коментира Николов, цитиран от БТА. По думите му остават неизпълнени и заявените първи приоритети, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, мерките срещу COVID кризата и приемането на новата бюджетна рамка.

Относно спорната фигура на предложения за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев, Николов каза, че не би могъл да коментира.

Според Николов номинацията на Илиев не е основна причина за липсата на подкрепа от страна "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!"

На въпрос, какво следва оттук нататък за страната, Пламен Николов отговори: "Избори до дупка". Той допълни, че онова, което го притеснява е, че така ще разочароват хората с поведението си, както и всички български избиратели, но от друга страна това ще консолидира техните избиратели.

Николов беше категоричен, че от ИТН са положили всички усилия, за да има правителство. Направихме всички експертни срещи, направихме дори невъзможното, постигнахме компромиси по политики, където не сме мислили, че това е възможно, коментира той. В лично качество Николов също заяви, че е направил всичко, което е зависело от него.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!