На предстоящите избори един силен мъж ще опита да влезе в политиката. Силен в буквалния смисъл на думата. Неговото име е Владимир Вълев, по прякор Питбула. Шампион по кикбокс и кандидат от ГЕРБ във Варна.

Вълев е на 32 години и е най-титулуваният български боец в аматьорския и в професионалния кикбокс. През ноември стана световен шампион.

„Трудил съм се толкова много години. Радвам се, че успях да постигна тези върхове и отличия. Успях, благодарение на упоритостта и труда“, казва Вълев.

Агресивният му прякор идва още от детските години.

„Бях малък. Всички се радваха на моята игра и стил – не отстъпвах назад. Затова оттам дойде. Имаше и талисман на залата, който беше питбул“, обяснява кандидат-депутатът.

Освен професионален състезател, Питбула е и треньор на деца и възрастни.

Снимка: bTV

Смята, че най-полезен ще е с опита и познанията си в спорта.

„Срещам се с много хора и виждам тяхната болка и трудности. С това бих помогнал. Нещо, което бих отстоявал? Честността – не бих казал нещо, което не мога да изпълня и да говоря празни приказки“, уверява той.

А какво го води от ринга към депутатската банка?

„Хората в България се озлобиха в последно време, надявам се това да се промени и да станат малко по-добри едни с други и оттам да потръгнат нещата за цялата нация“, казва Вълев.

По думите му бъдещите народни представители няма защо да се страхуват от депутат с прякор Питбула. Няма и да е сред побойниците в пленарната зала.

Снимка: bTV

„По-скоро трябва да се уважаваме заради успехите и на единия, и на другия. Аз съм на принципа, че всеки е постигнал нещо в живота“, казва Питбула.

На ринга той е известен с агресивната си игра, нападателен стил, бързи атаки и постоянно притискане на противника в ъгъла. Но твърди, че не би прилагал тази тактика в политиката.

„Там няма кого да притискам, по-скоро трябва да сме един отбор, а не врагове“, обяснява той своята позиция.

Според Вълев повече боли от тежка дума, отколкото от силен удар.

„Думата тежи дълго време. Най-добрата дума е истинската, честната, а лъжата е най-лошата дума“, смята той.

Вече шест години Питбула няма загуба на професионалния ринг. Надява се така да е и в политиката.