В рубриката "Аз, Репортерът" ви показахме лекар от Спешна помощ в неадекватно състояние. На кадрите ясно се вижда как медикът едва се държи на крака, след като се е отзовал на сигнал в столичния кв. „Факултета”. Семейството, подало сигнала, отказа коментар, защото редовно прибягва до спешния телефон.

Заради неадекватното си поведение той е изгонен от жената, подала сигнала. Чули суматохата, съседите също стават свидетели на случката.

„Бяхме 4-5 семейства отвън. Когато видяхме реакцията на господина, ние казахме: "Снимайте, да видят, защото ни лекуват пияни медици". Даже не искаше и да излезе, трябваше насила да го изгоним човека”, разказа една от съседките.

Пристига полиция и втори екип на Спешна помощ, който да прегледа съпруга на Траянка. Залитащият доктор твърди, че не пие и обещава да си направи проба с дрегер – пред свидетели.

Вместо проба с дрегер, на д-р Павлов е направена електрокардиограма, прегледали са го и е освободен от работа, обясни д-р Светла Богданова.

Завеждащият смяната в Спешна помощ д-р Красимир Манчев каза, че не му е правена проба с дрегер, защото не бил пил и защото било преценено, че не е нужно. По думите му медикът имал проблеми с координацията и движението:

"Проверяван е многократно с дрегер в началото да се види дали е употребил алкохол и никога не е установявана употребата на алкохол".

Според Спешна помощ лекарят имал невралгично заболяване. Отговорни за неадекватното му състояние били лекарствата.

„Това са медикаменти, които действително седират човек. Седират - означава като тип опиянение, защото е правил двукратно някакви пристъпи. Той е отключил от половин година насам някакво заболяване. Представи ми две епикризи. Двукратно е лежал в болница, не се е чувствал добре”, обясни д-р Светла Богданова.

Д-р Павлов вече е депозирал оставката си. Дали ще бъде приета зависи от ръководството на Спешна помощ.

По думите на хората от "Факултета", подобни случаи не били рядкост.