Отново агресия на Черноморието – този път на българи към чужденци. Само за десетина минути пияни младежи нападнаха последователно чужди туристи и набиха охранител в дискотека в Слънчев бряг. Хулиганите са задържани.

Двамата младежи дошли от Руенския Балкан на обиколка из заведенията в курорта. След като пили цяла нощ, почнали да вилнеят. Нападнали и ограбили английски и немски туристи. Минали през плажния бар, където трошили бутилки и набили охранителя. И за финал – ограбили италиански турист.

На главната алея в курорта, която гъмжи от забавлявали се цяла нощ туристи, двама младежи правят впечатление на полицейския патрул. Те били агресивни и целите в кръв. Движели са се доста бързо в тълпата от чужденци.

Докато тече задържането, в районното на телефон 112 постъпват няколко сигнала за различни по вид престъпления.

Силно почерпени, младежите на 17 и на 20 години извършили три грабежа и побой само за минути. От няколко дни двойно повече полиция обикаля в районите с питейни заведения.

"Впечатление ни прави най-вече, че младежите непрекъснато употребяват големи количества алкохол и злоупотребяват", каза гл. инспектор Михаил Гяхов.

Само за седмица в Слънчев бряг са задържани повече от 60 нарушителя и са образувани над 20 бързи досъдебни производства.

Що се отнася до шведския турист, който преби камериерка в курорта, утре, или два дена преди да свърши почивката му, Районният съд в Несебър ще реши дали да остане за постоянно в ареста и да бъде съден.