Пиян швед открадна такси в Несебър и катастрофира с него в Равда. Собственикът на автомобила и негови колеги го задържат.

Историята е достойна за сценарий на екшън филм. Колата е открадната от таксиметрова стоянка, след около километър в посока Равда – шведът се е блъснал в друг автомобил. Там обаче собственикът и приятелите му го задържат след кратка гонка.

Таксиметровият шофьор оставил автомобила си на стоянката и отишъл за кафе отсреща. Никой не е видял как шведът отмъква колата.


„Събираме се сутрин, пием кафе, правим някакъв разбор и на мен, понеже ми се обади клиент и тръгнах посока Равда – видях колата и се обадих на колегата”, сподели Тихомир Куцаров, колега на пострадалия шофьор

Докато настигнат шведа, той вече бил катастрофирал. Пострадалият таксиметров шофьор заяви, че шведът е бил много пиян, а дрегерът е показал 1,74 промила. Той допълни, че полицаите са намерили в джобовете му 200 грама водка и лекарства.

Свидетели на инцидента започват да го гонят и след малко го задържат.„Оказал е съпротива дори на медицинския служител , който се е опитал да му помогне, тъй като целият е бил облян в кръв”, посочи Радост Бошнакова, ръководител Районна прокуратура – Несебър.

Прокуратурата образува бързо досъдебно производство срещу 34-годишния шведски гражданин. За подобно престъпление законът предвижда до 10 години затвор.


Утре прокуратурата ще поиска постоянна мярка "задържане под стража". Почивката на шведския гражданин у нас приключва на 17 юли, но престоят му може да бъде удължен с годни напред.