Известни певци и музиканти се събират на концерт в подкрепа на журналистката от БНР Станислава Пирчева, която се нуждае от спешна операция за отстраняване на тумор в мозъка.

Образуванието притиска окото ѝ и има опасност тя да загуби зрението си.

Клиника в Германия е дала оферта – 50 000 евро ще струва операцията и двете седмици въстановяване там. Има пълна гаранция, че няма да се налагат последващи терапии, обясни в „Тази сутрин” по bTV журналистката от БНР Силвия Великова.

„Няма да има никакви последици за нея, защото другите лекари, с които са говорили, не са давали гаранция за зрението”, допълни тя.

„Клиниката е готова, в момента, в който съберем парите, да приеме Стенли и да назначи операцията”, подчерта Силвия Великова.

До момента са събрани 18 000 евро, а общата сума трябва да бъде събрана до края на годината, тъй като има опасност състоянието на Станислава да се влоши.

Концертът ще е на 22 декември от 19:30 ч. в първо студио на националното радио. В него ще участват Дичо, Наско от БТР, Орлин Павлов, Мариана Попова, „Мери Бойс Бенд”, Калин Вельов и др.

На 12 декември вече се проведе концерт в столичен клуб, направен от слушатели за „Нощен  Хоризонт”, който се повтори на 19 декември.

Стихосбирката на Станислава „Живот за разказване” се продава в Народния театър, като парите също ще отидат за лечението на журналистката.