Арести и погром в автобус от градския транспорт на София имаше след вчерашния мач между „Левски“ и „Ботев“ – Пловдив. Петима са задържани за сблъсъците, които съпътстваха футболния двубой.

Общо 17 души бяха арестувани преди и след мача – за притежание на наркотици и пиротехника и за хулигански прояви. Всички са от Пловдив.

Сблъсъците започнаха още по обед. Първо в бирария на улиците „Оборище“ и „Черковна“, в която нахлуват над 120 привърженици на „Ботев“, хвърлят бутилки по останалите посетители и се държали агресивно.

Снимка: bTV

„По тротоара имаше кръв вследствие на тяхно сбиване – разказа служителка в заведението. – Трябваше постоянно да наблюдавам клиентите, да помагам на колегите, да няма агресия от наша страна, защото щяха да ни изпотрошат заведението. Въпреки полицията, нямаше да се спасим толкова лесно“.

При инцидента полицай получава порезна рана на ръката. Трима души попадат в болница, а други двама – в ареста.

Напрежението не стихва и на стадиона.

Снимка: bTV

Малко преди 20 ч. агресията се прехвърля и в градския транспорт. За секунди в района на Телевизионната кула в автобус 120, пълен с пътници, нахлуват футболни фенове. Сбиват се две групи.

Снимка: bTV

„Водачът спира, отваря вратите и там имало други футболни фенове, които са устроили засада на другите, които са били вътре. Външните влизат и почват да се бият с феновете вътре. Тогава е счупено стъклото отвън, с твърд предмет. Феновете, които са вътре, и пътниците успяват да изтласкат навън тези, които се бият. И водачът потегля“, разказа Кирил Георгиев, директор на поделение „Малашевци“.

Задържани за този случай засега няма.