Перник без топла вода. Три дни след аварията с хранилището, което заля квартал на града с отпадъка на Топлофикацията, се оказа, че ТЕЦ-ът няма готовност да работи на газ.

Топлата вода при Георги спира още вчера.

„Неприятно е това да нямаш топла вода и парно в 21 век, просто е смешно“, оплака се Георги. 

Заради въведения през октомври режим - вода има само от 6 ч. сутринта до 22 ч. вечерта, а от един ден са и без топла вода.

„Това нещо е абсурдно и направо ни връща в първобитно-общинския строй да си топлим ние вода в канчета и да се поливаме“, коментира Лидия Георгиева.

В четвъртък след оглед на скъсаната стена на шламохранилището, еко министърът заяви:

„Разговаряхме с ръководството, те се съгласиха да работят на газ, всеки момент котелът ще бъде погасен и Перник ще ползва вода посредством газовия котел“. 

Два дни по-късно се оказва, че работата на газ не може да започне.

„Оказа се, че газовият им парогенератор е нефункционален в момента, има проблеми някакви, които трябва да се отстранят“, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

Кога ще има топла вода - не се знае.

От Топлофикация-Перник отказаха интервю, но заявиха, че нямат готовност за работа на газ. Чакат разрешение от РИОСВ-Перник да работят отново на въглища и отново в същото хранилище.

От екоминистерството не ни отговориха има ли запитване от ТЕЦ-а и решение от тяхна страна. Обещаха ни отговор - в следващите дни. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!