Три дни преди изборите за Европейски парламент у нас, вторият в листата на ДПС (и напълно избираем според всички проучвания) Делян Пеевски направи своя публичен „дебют” като участник в предизборната кампания. Младежката организация на движението от Велинград разпространи кратък текст с много снимки от среща на медийния собственик и неуспял началник на ДАНС с електората от селата Пашови и Света Петка.

Това е първото предизборно мероприятие с участието на Пеевски, което придобива медийна известност. Значително по-мащабно движението комуникира другите си предизборни събития, в които начело е председателят (и лидер на евролистата) Мустафа Карадайъ.

Снимка: МДПС-Велинград

Появилите се сега кадри са от заведения в Пашови и Света Петка, като на тях се вижда как Делян Пеевски и Камен Костадинов (понастоящем – член на Централното оперативно бюро на ДПС с ресор „Медийна политика, транспорт и информационни технологии”) в подчертано неформална обстановка (или, както е написано в съобщението: „по „приятелски”) общуват с гласоподавателите на маса по вечерно време.

„Мнозина искаха просто да се докоснат и снимат с един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек, истински обичан и уважаван от своите избиратели”, пишат от МДПС-Велинград.

Самият Пеевски е цитиран да казва: "Всички знаем, че бъдещето на една нация са младите хора. Именно затова, ние от ДПС излизаме пред Вас на тези избори с листа от млади, успешни и доказали се хора”.

Снимка: МДПС-Велинград

Отбелязва се, че депутатът „за поредна година” е уважил традиционната вечеря „ифтар” в Пашови по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Освен него и Костадинов, на място са били и друг депутат – Сергей Кичиков, както и местни политици от ДПС.

Информацията за събитието към 13:00 часа не беше качена на сайта на движението. Нямаше го и в официалния "Фейсбук" профил на пресцентъра му.